היסטוריה ומידע כללי

ברוכים הבאים לספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי

בניין הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, תכנון נדלר ושות', 1968 צילום: יורם רשף

היסטוריה

הספרייה המרכזית נוסדה בשנת 1954, עוד בימים שהאוניברסיטה שכנה באבו כביר.

משהתרחבה פעילות המוסד והוקם "המכון האוניברסיטאי לתרבות ישראל" נוסדה הספרייה, שהייתה לימים לספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, ובשנת 1968 עברה למשכנה במרכז הקמפוס.

לספרייה שני בניינים : הבניין ע"ש סוראסקי והבניין ע"ש גרוס (בנין וינר) שהוקם בשנת 1984.

בניין הספרייה, בן 3 קומות, ממוקם במרכז הקמפוס, מול בניין גילמן בסמוך לבית התפוצות .

לספרייה מספר ספריות בת, להן היא נותנת שרותים טכניים (רכש, מיון וקטלוג), כמו גם למכוני מחקר וליחידות באוניברסיטה. אוספי ספריות הבת כלולים במערכת החיפוש דעת"א.

אנו נותנים שירות לסטודנטים ולסגל האקדמי של הפקולטה למדעי הרוח והפקולטה לאמנויות בתחומי הלימוד, המחקר וההוראה שלהם, כמו גם לכלל הסטודנטים, הסגל האקדמי והעובדים של אוניברסיטת תל-אביב.
​הספרייה פתוחה לסטודנטים ולסגל של אוניברסיטאות נוספות בארץ.

צוות מקצועי ומיומן, עומד לרשותכם בכל שעות פעילות הספרייה וישמח לסייע לכם בכל שאלה ובקשה .

תוכלו לבחור את הדרך הנוחה ביותר ליצירת קשר. אנחנו כאן, ונשמח לסייע לכם.

אוסף הספרייה

אנו שמים דגש על פיתוח האוסף בתחומי מדעי הרוח והאמנויות, וכן בנושאים בינתחומיים כתולדות המדעים, לימודי נשים ומיגדר ומדעי הסביבה.

באוסף המגוון של הספרייה כ-1,000,000 פריטים הכוללים ספרים (מודפסים ואלקטרוניים), כתבי-עת (מודפסים ואלקטרוניים), חומר ארכיוני בדפוס ובמיקרופיש.

בספרייה ניתן למצוא חומרים בכ-100 שפות שונות:  למעלה מ-30% מהפריטים הם בשפה האנגלית, כ-15% בעברית,  14% בגרמנית,  6% בערבית  והיתר בשפות נוספות כמו: צרפתית, רוסית, שפות מזרח אסיתיות ועוד.

בנוסף לאוסף הכללי נמצאים בספרייה כמה אוספים מיוחדים, המאפשרים מחקר מעמיק בתחומים נבחרים. חלק מהאוספים נמצאים בבניין סוראסקי וחלק בבניין גרוס (וינר).

הספרייה משקיעה משאבים במטרה להרחיב את אוסף הספרייה ולהתאימו לצרכי משתמשיה. אנו מקדמים בברכה, המלצות רכש להעשרת האוסף ופיתוחו, מסגל המרצים והסטודנטים.

את ההמלצות לרכישת ספרים/עותקים נוספים  ניתן להעביר באמצעות טופס אלקטרוני.